22
ΔΕΚ

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τα εικονικά τιμολόγια του Πανιωνίου


Αθωωτική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τους δέκα κατηγορούμενους στην υπόθεση των εικονικών τιμολογίων της ΠΑΕ Πανιώνιος .


Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετήθηκαν οι κατηγορίες και αθώωσε τον Αχιλλέα Μπέο, πρώην παράγοντα τη ομάδας, τη Μαρίνα Ιακωβάκη, πρώην αντιπρόεδρο της ΠΑΕ και τη λογίστρια Βαρβάρα Κορκοβίλη.


Όσον αφορά τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων οι πρώην δήμαρχοι της Νέας Σμύρνης Γιώργος Σιότροπος και Γιώργος Κουτελάκης, καθώς και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και παράγοντες της ομάδας, το δικαστήριο μετέτρεψε τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της απάτης σε φορολογικές παραβάσεις, οι οποίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος και έχουν παραγραφεί. Στο σκεπτικό του το δικαστήριο ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι με την έκδοση εικονικών τιμολογίων δεν είχαν ίδιον όφελος και ότι με τις πράξεις τους απέκρυψαν φόρους για την ΠΑΕ.

Οι κατηγορίες αφορούσαν το διάστημα 1995 έως 2000, οπότε και σύμφωνα με τη δικογραφία η ΠΑΕ είχε εκδώσει τιμολόγια για υπηρεσίες που δεν έγιναν ποτέ, με αποτέλεσμα να προσδιορίζεται ζημιά στην ομάδα -της οποίας μεγάλος μέτοχος ήταν ο δήμος- περίπου 1,6 εκατομμυρίων ευρώ.
Produced by