04
ΦΕΒ

Νέες κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ


Στάσεις εργασίες πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας. Στις κινητοποιήσεις μετέχουν όλα τα συγκοινωνιακά μέσα εκτός του Μετρό .

Οι οδηγοί των λεωφορείων της ΕΘΕΛ θα κάνουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα. Στα τρόλεϊ, η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ενώ ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα ακινητοποιηθεί για 4 ώρες, από τις 12 το μεσημέρι.

Στο μεταξύ «χτύπησε» και πάλι το κίνημα «δεν πληρώνω», καθώς ομάδες ατόμων μπλόκαραν ακυρωτικά μηχανήματα σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Μετρό, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων. Παράλληλα, μέλη του κινήματος μοίραζαν φυλλάδια στα μέσα μεταφοράς, καλώντας τον κόσμο να μην πληρώνει εισιτήριο, «ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αυξήσεις».

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε εκ νέου ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, από το βήμα της Βουλής. Έκανε και πάλι λόγο για αντικοινωνική αντίληψη των «τζαμπατζήδων», σύμφωνα με την οποία «δεν πληρώνω εγώ, ώστε κάθε άλλος Έλληνας να πληρώσει για μένα».

Εξάλλου, η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου» έχει εντοπίσει, μέσω της Τροχαίας, περίπου εξακόσιους οδηγούς, που δεν πλήρωσαν διόδια και ετοιμάζεται να τους κοινοποιήσει διαταγές πληρωμής. Οι "τζαμπατζήδες" οδηγοί λαμβάνουν επιστολή της εταιρίας να εξοφλήσουν το χρέος τους εντός 15 ημερών και αν δεν το πράξουν, θα κλήθουν να πληρώσουν το 20πλάσιο του ποσού με διαταγή πληρωμής, όπως προβλέπεται από τη συμβαση παραχώρησης.

Σε ανάλογη διαδικασία προχωρά και η κοινοπραξία «Νέα Οδός», που εκμεταλλεύεται, μεταξύ άλλων, και τα διόδια των Αφιδνών.

Produced by