04
ΦΕΒ

Λοβέρδος: «Μιντιακή» η απεργία των γιατρών


Για « απεργία χωρίς απεργούς, με μιντιακό αποτέλεσμα», έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη πανελλήνια απεργία των γιατρών, για την οποία είπε ότι το ποσοστό συμμετοχής σήμερα στα νοσοκομεία δεν ξεπέρασε το 0,3%. Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, που επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Σύστημα Υγείας, «τις τελευταίες τέσσερις ημέρες βασανίζει τη χώρα μια απεργία, που ξεκίνησε από τους γιατρούς του ΙΚΑ , εξελίχθηκε σε κατάληψη του υπουργείου και συμπαρέσυρε και άλλους κλάδους γιατρών».

Ο υπουργός απέδωσε την κατάληψη του υπουργείου σε ένα κομμάτι της συνδικαλιστικής ηγεσίας των γιατρών, «κατά τεκμήριο προσανατολισμένο σε ένα πολιτικό χώρο», φωτογραφίζοντας τη Ν.Δ. και σημειώνοντας ότι «αυτό το μείγμα των ετερόκλητων στοιχείων ταλαιπωρεί χιλιάδες ασφαλισμένους και δημιουργεί, μιντιακό γεγονός». Του κάλεσε, μάλιστα, να δώσουν εξηγήσεις στους ασφαλισμένους, καθώς μέχρι προχθές στο ΙΚΑ είχαν αναβληθεί 300.000 ραντεβού.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο δεν θα κάνει πίσω από τις ρυθμίσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο, ενώ ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα αρχίζει η διανομή στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, των ατομικών συνταγολογίων, τα οποία χρόνια βρίσκονταν αναξιοποίητα στις αποθήκες του Ιδρύματος.
Produced by