06
ΦΕΒ

Σκληραίνει τη στάση του ο Ιατρικός Σύλλογος


Πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος ιατρών μελών του που δε θα τηρήσουν την ιατρική δεοντολογία θα κινήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), αν συμμετάσχουν στον «απεργοσπαστικό μηχανισμό του υπουργείου Υγείας» και δέχονται προς εξέταση και συνταγογράφηση ασφαλισμένους του ΙΚΑ .

 Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ καθώς και από τα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

 Ο ΙΣΑ σημειώνει επίσης ότι για επείγουσες περιπτώσεις συνταγογράφησης, οι ασθενείς μπορούν - χωρίς οικονομική επιβάρυνση - να εξυπηρετηθούν από τους απεργούς ιατρούς στο χώρο κατάληψης του υπουργείου (Αριστοτέλους 17).

 Οι γιατροί (ΙΣΑ, ΙΣΠ, ΠΙΣ, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ), συνεχίζουν την κατάληψη του υπουργείου Υγείας και έχουν αποφασίσει κυλιόμενες απεργίες - αποχές από τα ιατρικά τους καθήκοντα μέχρι και την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου και οι γιατροί του ΙΚΑ πενθήμερη απεργία μέχρι Παρασκευή 11/2.

 Επίσης, με απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί πανιατρικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.

Produced by