08
ΦΕΒ

"Χειρόφρενο" σε μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ


Προβλήματα θα αντιμετωπίσει και αυτή την εβδομάδα το επιβατικό κοινό της Αττικής, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής έχει ως εξής:

Σήμερα, Τρίτη, το μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και το τραμ 12:00 με 16:00, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος σε γενικές συνελεύσεις και να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων.

Την Τετάρτη, 9 του μηνός, τη σκυτάλη παίρνουν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά αποφάσισαν σήμερα στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα. Η στάση εργασίας θα επαναληφθεί και την Παρασκευή 11 του μηνός.

Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη, και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης να πραγματοποιήσουν αύριο 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και να συμμετάσχουν και αυτοί στην πορεία που διοργανώνουν οι γιατροί.


Επίσης, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στο σύνολό του, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες δηλώνουν ότι θα κατέλθουν σε 24ωρη απεργία , καθώς όπως διατείνονται, ο αλλαγές που κάνει το αρμόδιο υπουργείο στο επίμαχο νομοσχέδιο, δεν είναι ουσιαστικές και συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν ως "κόκκινη γραμμή" τις αλλαγές στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων.Produced by