08
ΦΕΒ

Διαμαρτυρία για τη διακοπή δρομολόγίων ΟΣΕ στο τμήμα Φλώρινα-Θεσσαλονίκη


Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διακοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ στο τμήμα Φλώρινα-Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν κάτοικοι και φορείς της περιφέρειας σήμερα το απόγευμα.

Την περασμένη Κυριακή, σε ευρεία συνάντηση αιρετών, φορέων της περιοχής και πολιτών αποφασίστηκε η συλλογή υπογραφών με βάση το ομόφωνο ψήφισμα, ενώ καθορίστηκε την Τετάρτη εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 6μμ με κύριο οργανωτή το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας και συνδιοργανωτές όλους τους φορείς και τις κινήσεις πολιτών που συμμετείχαν στη συνάντηση.

Οι κάτοικοι απαιτούν,την άμεση επαναλειτουργία των δρομολογίων Φλώρινας Θεσσαλονίκης με πλήρη δρομολόγια . Την ανάκληση της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων, ιδίως την κατάργηση της έκπτωσης της επιστροφής. Βελτίωση της υπάρχουσας γραμμής, τη σύνδεση με τον Αθήνα, συνδυασμένες μεταφορές για τις τουριστικές περιοχές της Φλώρινας (Πρέσπες, Πισοδέρι. Νυμφαίο), και διεθνή δρομολόγια προς Μοναστήρι.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή Φλώρινας έχει υποστεί πολλαπλά χτυπήματα τον τελευταίο χρόνο από τον περιορισμό των δαπανών και την αύξηση της φορολογίας, ενώ μαστίζεται από την υψηλότερη ανεργία πανελλαδικά (15%) και τη μεγαλύτερη μείωση οικονομικής δραστηριότητας

Produced by