08
ΦΕΒ

Επτά συλλήψεις αγροτών στον Προμαχώνα


Με επτά συλλήψεις στον Προμαχώνα ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών χτες Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου. Οι άνδρες της αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, μετά από εντολή του Ταξίαρχου Δημήτρη Τσώτα, προχώρησαν σε συλλήψεις επτά μελών της παράταξης των αδέσμευτων αγροτών, που πέρασαν τον αποκλεισμό των ΜΑΤ λίγο πριν τον κόμβο Πετριτσίου.

Οι αγρότες που συνελήφθησαν κατάφεραν, μέσω αγροτικών παράδρομων, να παρακάμψουν το «μπλόκο» των ΜΑΤ λίγο πριν τη γέφυρα Πετριτσίου και μέσω Αγκίστρου να φτάσουν στον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα.

Την ίδια ώρα, ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ αστυνομικών, αγροτών και διερχόμενων οδηγών, όταν οι παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ εμπόδισαν τη διέλευση όλων των οχημάτων από και προς τον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα, λίγο πριν τη γέφυρα του Πετριτσίου.

Στο συμβάν ενεπλάκη και το τηλεοπτικό συνεργείο του ALPHA, που επιχείρησε να περάσει το αστυνομικό οδόφραγμα των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψη δύο ατόμων του τηλεοπτικού συνεργείου, για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στις αστυνομικές αρχές, αλλά λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στην αστυνομική δύναμη συμμετέχουν διμοιρίες των ΜΑΤ από τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα και τις Σέρρες, ενώ αναμένεται αστυνομική δύναμη και από την Ημαθία.

Οι αγρότες ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο για όλα τα αγροτικά μηχανήματα, άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στο βαμβάκι, την ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων και μείωση των τιμών στις ζωοτροφές.

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες αγρότες

Στην εισαγγελία Σερρών αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι οι επτά αγρότες που συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο του αυτόφωρου, όταν έσπασαν το μπλόκο της αστυνομίας και μέσα από αγροτικούς παράδρομους και χωράφια έφθασαν με τα τρακτέρ τους στον Προμαχώνα. Εξω από το δικαστικό μέγαρο έχουν συγκεντρωθεί σε ένδειξη συμπαράστασης περίπου πενήντα αγρότες.

Την ίδια ώρα, παρατεταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ στην εθνικό οδό Σερρών – Προμαχώνα, πριν από τη γέφυρα Πετριτσίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι Θεσσαλοί αγρότες, που έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Γυρτώνης, στις 12 το μεσημέρι άνοιξαν τα διόδια Μακρυχωρίου, όπου και μετέβησαν με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους.

Σήμερα, οι αγρότες από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία θα πραγματοποιήσουν νέες συσκέψεις, οι οποίες αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο για το αν θα προχωρήσουν σε πιο έντονες κινητοποιήσεις και με ποια μορφή.

Αναφορικά με τις σημερινές κινητοποιήσεις οι αγρότες από τη Θεσσαλονίκη έχουν συγκεντρωθεί στα Μάλγαρα, από την Ημαθία στον κόμβο της Κουλούρας, από την Πέλλα στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, από τη Φλώρινα και το Αμύνταιο στον κόμβο Φιλώτα και από τη Θεσσαλία στον κόμβο της Γυρτώνης. Στις περιοχές που πραγματοποιούνται οι συγκεντρώσεις των αγροτών υπάρχει και παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.


Produced by