09
ΦΕΒ

"Στην εντατική" ο χώρος της υγείας


Πανιατρικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή.

Οι σύλλογοι συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

Οι σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Το συλλαλητήριο έληξε ειρηνικά, συμμετείχαν εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και εκπαιδευτικοί.

Αντιπροσωπεία των γιατρών επέδωσε ψήφισμα σε εκπρόσωπο της Βουλής, ενώ οι γιατροί θα επιστρέψουν το απόγευμα και πάλι στο υπουργείο Υγείας, όπου θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν την περαιτέρω δράση του.

Οι γιατροί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Αύριο στις 8 το πρωί θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα ταμεία είσπραξης του «πεντάευρου» με συμβολικό κλείσιμο των ταμείων και δωρεάν εξέταση των ασθενών από 8 έως τις 11 το πρωί.Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Στην «εντατική» ο χώρος της Υγείας, με χιλιάδες ραντεβού να ακυρώνονται στα ιατρεία του ΙΚΑ, εξαιτίας της διαμάχης γιατρών και κυβέρνησης, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ΕΣΥ το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Έως την Παρασκευή οι συνεχιζόμενες 24ωρες απεργίες των γιατρών του ΙΚΑ, έως αύριο των νοσοκομειακών γιατρών.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μπροστά», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, και υπογράμμισε ότι «τα παιχνίδια με την Υγεία είναι επικίνδυνα». Κατά του επίμαχου σχεδίου νόμου τάσσεται σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Κλειστά και σήμερα τα φαρμακεία της χώρας . Κλειστά και αύριο ,Πέμπτη τα φαρμακεία στον Πειραιά.
Produced by