11
ΦΕΒ

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους οι γιατροί


Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν και σήμερα, Παρασκευή, αντιδρώντας στον νόμο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία. Αποφάσισαν, επίσης, να παραμείνουν στο αμφιθέατρο του Υπουργείου έως και σήμερα, οπότε θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους.

"Ο νόμος θα εφαρμοστεί σύμφωνα με όλα τα χρονοδιαγράμματα" τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Αθηνά Δρέττα και ο Διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Ο κ. Κουτρουμάνης υπογράμμισε ότι "κλείνει ο πρώτος κύκλος και ανοίγει ένας δεύτερος", αυτός της εφαρμογής του νόμου για την Υγεία, που ψήφισε η Βουλή. Η ψήφιση του νόμου, είπε ο κ. Κουτρουμάνης, σημαίνει την αρχή του τέλους της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.

Ο κ. Λοβέρδος, από την πλευρά του, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή επί του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας ότι δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ψήφισε ενωμένη, ενώ στη Βουλή υπήρξε αντιπαράθεση, αλλά όχι πόλωση.

"Εχουμε την πίεση των απλών πολιτών που εκδηλώνεται μαζικά τις τελευταίες ημέρες, που μας λένε να προχωρήσουμε και δεν έχουμε δικαίωμα να τους απογοητεύσουμε. Μέρα με τη μέρα ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετείται καλύτερα", επισήμανε ο κ. Κουτρουμάνης, ενώ ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε: "η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι γίνεται κάτι καλό γι' αυτούς. Δεν περνάει από το μυαλό μας να μην οργανώσουμε σωστά αυτή την νομοθετική πρωτοβουλία".

Produced by