13
ΦΕΒ

MMM: νέος γύρος ταλαιπωρίας


Νέος κύκλος ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες συνεχίζουν και την ερχόμενη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους.

Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα μείνει το λεκανοπέδιο τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι, ενώ την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες, θα μείνουν ακινητοποιημένα όλα τα μέσα για όλο το 24ωρο.

Εν τω μεταξύ, από την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου αυξάνονται κατά 40% τα εισιτήρια του προαστιακού.

Στα διόδια Αφιδνών τα μέλη του κινήματος "δεν πληρώνω" προέτρεπαν και πάλι, όπως κάνουν τους τελευταίους μήνες του διερχόμενους οδηγούς να μη καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων. Από την επόμενη Τρίτη η άρνηση καταβολής διοδίου μετατρέπεται σε τροχαία παράβαση.

Ακόμη, 200 ευρώ είναι το χρηματικό πρόστιμο, ενώ προβλέπονται και διοικητικές κυρώσεις αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, άδειας οδήγησης και πινακίδων για 20 ήμερες Κάποιοι που επιχείρησαν να καταβάλλουν το αντίτιμο του διοδίου δέχτηκαν την αποδοκιμασία των μελών του κινήματος" δεν πληρώνω".

Στη Θεσσαλονίκη πολίτες της πόλης πραγματοποίησαν συγκέντρωση αντιδρώντας στην αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στα αστικά λεωφορεία.

Εν τω μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι με το νέο νομοσχέδιο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καλύπτονται τα χρέη των εταιρειών, εγγυάται ο δημόσιος χαρακτήρας των συγκοινωνιών και διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας, έδωσε ο υπουργός Μεταφορών μιλώντας στη ΝΕΤ. Με αφορμή το κίνημα "Δεν Πληρώνουμε", ο κ.Ρέππας τόνισε πως όσοι παρανομούν θα τιμωρούνται και πρόσθεσε ότι η τιμή των εισιτηρίων δεν αφορά όλο τον πληθυσμό, αναφέροντας μεταξύ άλλων την τιμολογιακή πολιτική που θα ανακοινωθεί για τους ανέργους. Σχετικά με τα διόδια σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί επί ΝΔ , προκειμένου να υπάρξει μείωση της τιμής και δημιουργία παράλληλου δικτύου εναλλακτικών διαδρομών χωρίς διόδια.


Produced by