14
ΦΕΒ

Νέο απεργιακό μπαράζ


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αυτή την εβδομάδα κατά του νομοσχέδιου το οποίο θα ψηφιστεί αύριο στη Βουλή.

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ, όπου από της 11.00 έως τις 15.00 οι συρμοί θα είναι ακινητοποιημένοι , όπου οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο.

Για την τρίτη , την ώρα της ψήφισης , προγραμματίζουν 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα και συγκέντρωση στη Βουλή . Οι υπάλληλοι της ΕΘΕΛ θα συνεχίσουν με στάση εργασίας και την Τετάρτη από τις 11 έως τις 16:00,προχωρόντας σε γενική συνέλευση.

Νωρίτερα σήμερα στα γραφεία της «Αττικό Μετρό » είχαν συγκεντρωθεί 280 απολυμένοι του μετρό προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις απολύσεις , ζητώντας συνάντηση με τον πρόεδρο της εταιρίας .

Ενώ από σήμερα ισχύει η αύξηση στα εισιτήρια του προαστιακού που φτάνουν ακόμα και το 50%. Το αστικό κομμάτι του Προαστιακού, στις περιοχές όπου το απλό εισιτήριο κόστιζε 1 ευρώ, από σήμερα η τιμή του διαμορφώνεται στο 1,40 ευρώ αύξηση 40%).

Στην διαδρομή Αθήνα – Κόρινθος, το απλό εισιτήριο από τα 6 ευρώ σήμερα ανεβαίνει στα 9 ευρώ, ενώ το εισιτήριο μετ’ επιστροφής από τα 10 ευρώ στα 14 ευρώ.

Στη διαδρομή Αθήνα - Κιάτο, το απλό εισιτήριο από το 8 ευρώ αυξάνεται στα 12, ενώ το εισιτήριο με επιστροφή από τα 14 ευρώ στα 18.

Στη διαδρομή από Αθήνα στους Αγίους Θεοδώρους και την Κινέττα, το απλό εισιτήριο από τα 4 ευρώ διαμορφώνεται στα 6, ενώ το εισιτήριο με επιστροφή από τα 7 στα 10 ευρώ.

Ενώ το απλό εισιτήριο στο τμήμα Αεροδρόμιο- Κιάτο από τα 10 ευρώ φτάνει τα 14 ευρώ.

Εως και σήμερα μπορείτε να χρησιμοποιείτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς τα παλιά εισιτήρια, όπως ίσχυαν πριν τις αυξήσεις της 1ης Φεβρουαρίου.
Οπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ , και για διάστημα ενάμιση μήνα, έως την 1η Απριλίου, μπορείτε να τα ανταλλάξετε με ισόποσης αξίας νέα εισιτήρια.
Η ανταλλαγή θα γίνεται στα παρακάτω σημεία :
• Στα γραφεία του ΟΑΣΑ, Μετσόβου 25, στο ισόγειο του κτηρίου, από τις 08:00 μέχρι τις 13:30.
• Στους σταθμούς του μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ από τις 08:00 μέχρι τις 13:3

Produced by