16
ΦΕΒ

Στον ανακριτή τρεις για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ


Στα χέρια του εφέτη ανακριτή της υπόθεσης των υπερκοστολογημένων ομολόγων, Γ. Λέκκα, βρίσκεται η τελευταία δικογραφία, που αφορά το ομόλογο που είχε καταλήξει στο Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ).

Ο κ. Λέκκας έχει ήδη καλέσει σε απολογία τους τρεις πρώτους κατηγορούμενους και οι κλήσεις περιλαμβάνουν κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες καλούνται να λογοδοτήσουν τρεις από τους κατηγορούμενους στο σκέλος της υπόθεσης, που αφορά την αγορά ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο υπερτιμημένο φέρεται ότι κατέληξε στο ταμείο των δημοσιογράφων (ΤΣΠΕΑΘ).

Οι κατηγορούμενοι για το επίμαχο ομόλογο αρνούνται τις κατηγορίες και έχουν υποστηρίξει στον εισαγγελέα, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, ότι η επένδυση των χρημάτων του Ταμείου ήταν ασφαλής με εγγυημένο κεφάλαιο και καλές αποδόσεις. Υποστηρίζουν, επίσης, πως μετά τον σάλο που είχε δημιουργηθεί με το λεγόμενο «γαλάζιο σκάνδαλο των ομολόγων» πούλησαν το ομόλογο αντί ποσού 133 εκατομμυρίων, πετυχαίνοντας κέρδος, 19 χρόνια πριν τη λήξη του ομολόγου.

Εξάλλου, γι ακόμη μία φορά το αίτημα για αποφυλάκιση των Γ. Αποστολίδη, Θεοδώρου και Σοφοκλή Πρινιωτάκη, εκπροσώπων της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», δεν έγινε δεκτό.

Η εισαγγελική άποψη είναι ότι οι τρεις κατηγορούμενοι πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή έως ότου συμπληρωθεί 18μηνο.

Produced by