18
ΦΕΒ

Σαμαράς: Στέλνουμε μήνυμα ελπίδας!


Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς , έπειτα από πρόσκληση των εργαζομένων. Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για τη γενικότερη κατάσταση της επιχείρησης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέστησε την προσοχή της κυβέρνησης στο γεγονός ότι «η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο σε κάθε σπίτι Έλληνα εργαζόμενου» και την προειδοποίησε ότι «αν δεν βγει γρήγορα απ' αυτή την οδό, απ' αυτόν το δρόμο το μονότονο και το λαθεμένο της ασφυξίας και των λουκέτων, δεν θα μπορέσει ο Έλληνας εργαζόμενος να δώσει και πάλι στην οικογένειά του το δικαίωμα της προκοπής».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε τη σημασία της παρουσίας του «κοντά στον απλό εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα. Σε μία βαριά βιομηχανία, σε μια σκληρή δουλειά, με ανθρώπους που αγωνίζονται για το μεροκάματο» και επισήμανε ότι με την επίσκεψή του στα ναυπηγεία δίνει «το δικαίωμα στον καθένα από εδώ να ελπίζει για κάτι καλύτερο».

«Πρέπει να μπούμε στο δρόμο, στην τροχιά της ανάπτυξης. Και αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε και από εδώ, μαζί με τους εργαζόμενους. Γιατί, πραγματικά, η Ελλάδα μπορεί, με το προσωπικό, τους τεχνίτες της, τους εργάτες της, να προοδεύσει. Αρκεί να της δοθεί η ευκαιρία. Και αυτό είναι -επαναλαμβάνω- το μήνυμα που θέλω να περάσω στον κόσμο. Ένα μήνυμα Ελπίδας μέσα από εδώ, από μία βαριά βιομηχανία, η οποία ξέρει να παράγει, να αποδίδει και να μας βγάζει ασπροπρόσωπους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Από την πλευρά του, το προεδρείο του Σωματείου των Εργαζομένων στα Ναυπηγεία δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του για το μέλλον, κάνοντας λόγο για κρίσιμο σταυροδρόμι και κάλεσε τον κ. Σαμαρά να παρέμβει τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους Έλληνες εφοπλιστές για να στηρίξουν τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. «Είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, είμαστε αντιμέτωποι με το φάσμα του λουκέτου και της πτώχευσης», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Θανάσης Δανούσης, ο οποίος εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων που ξεπερνούν τα 800 άτομα.

«Δεν υπάρχει μια κλαδική ναυπηγική πολιτική , το μόνο που ζητάμε είναι να μας δώσουν μια ευκαιρία να ξαναγίνουμε δύναμη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε, πάντως, πως στο θέμα των κλαδικών πολιτικών η Ν.Δ. έχει πάρει ξεκάθαρη θέση και ζήτησε να υπάρξει μια στρατηγική κλαδικών τομέων που να σχετίζονται με τη γεωγραφία της χώρας. «Να κοιτάξουμε εξειδικευμένα το κάθε θέμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος δεσμεύτηκε στους εργαζόμενους πως θα παρέμβει στους Έλληνες εφοπλιστές για να στηρίξουν τα ελληνικά ναυπηγεία.
Σημειώνεται ότι τα έσοδα των Ναυπηγείων από 37 εκατ. ευρώ το 2008 έχουν μειωθεί στα 17 εκατ. ευρώ για το 2011.

Produced by