22
ΦΕΒ

Κατάληψη από κτηνοτρόφους στη Σάμο


Κατάληψη πραγματοποιούν από χτες Δευτέρα στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας και σημερινής Αντιπεριφέρειας Σάμου, οι κτηνοτρόφοι του νησιού, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αφότου το μοναδικό σφαγείο που υπήρχε στη Σάμο έκλεισε, λόγω συνταξιοδότησης του ιδιώτη επιχειρηματία.

Έτσι, οι κτηνοτρόφοι είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν τα ζώα τους σε άλλες περιοχές όπως τα νησιά Σύρου και Χίου προκειμένου να τα σφάξουν.
Οπως υποστηρίζουν με έγγραφο που κατέθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και τις υπηρεσίες κτηνιατρικής, υπάρχει οδηγία που επιτρέπει να σφάζονται ορισμένα σφάγια και εκτός σφαγείου, ενώ απαιτείται η παρουσία των αρχών σε μικρό σφαγείο.

Από την πλευρά της η υπηρεσία υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από κάποιες διατάξεις. Οι κτηνοτρόφοι, ο κ. εισαγγελέας και ο αντιπεριφερειάρχης με τις υπηρεσίες κτηνιατρικής, θα συναντηθούν άμεσα, προκειμένου να εξεταστεί κάθε δυνατή λύση.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, δηλώνει ότι συμμερίζεται τα προβλήματα των κτηνοτρόφων και επαναλαμβάνει ότι η όποια λύση υπάρξει, θα πρέπει να προασπίζει και τη δημόσια υγεία.
Produced by