25
ΦΕΒ

Ινστιτούτα υποστήριξης αγροτών ανά Περιφέρεια


Τη συγκρότηση ινστιτούτων υποστήριξης των αγροτών σε κάθε Περιφέρεια με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ , σχεδιάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό, Γιάννη Κουτσούκο.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Σπύρου Γαληνού, σχετικά με τη λειτουργία του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας στη Λέσβο, ο υφυπουργός ενημέρωσε ότι το Ινστιτούτο Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας, το Ινστιτούτο Ελιάς και Υγροτοπικών Φυτών Χανίων και ο Σταθμός Γεωργικής Έρευνας στη Λέσβο θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ στην προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων έχει αποφασίσει από το προηγούμενο έτος να συγκροτήσει ένα μηχανισμό υποστήριξης των αγροτών με τη συγχώνευση του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε., του Οργανισμού Γεωργικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης «ΔΗΜΗΤΡΑ» και του Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π., που είναι οργανισμός πιστοποίησης.

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως εξήγησε ο κ. Κουτσούκος, προβλέπεται η συγκρότηση ενός ινστιτούτου σε κάθε Περιφέρεια, που στόχος θα είναι να στηριχθεί το «καλάθι» των προϊόντων της κάθε Περιφέρειας.

«Κυρίαρχο προϊόν στη Λέσβο είναι το ελαιόλαδο και, συνεπώς, ο Σταθμός Γεωργικής Έρευνας Λέσβου, όχι απλά δεν θα συρρικνωθεί, αντιθέτως θα αναπτυχθεί και θα υποστηριχθεί», δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. τάχθηκε υπέρ της αναγκαιότητας ίδρυσης Περιφερειακού Ινστιτούτου Βορείου Αιγαίου μέσα από τη μετεξέλιξη του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Λέσβου.
Produced by