25
ΦΕΒ

ΥπΑΑΤ: Έδωσε «πράσινο φως» στην καλλιέργεια βιομηχανικής ντομάτας


Να συνεχιστεί η καλλιέργεια της βιομηχανικής ντομάτας και μετά την πλήρη αποδέσμευση των ενισχύσεων από την παραγωγή, συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό τον αρμόδιο υφυπουργό, Γιάννη Κουτσούκο, με εκπροσώπους της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ, της ΣΥΔΑΣΕ, των Ομάδων Παραγωγών και των μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης ευρείας συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα προβλήματα και προτάθηκε η υπογραφή σχεδίου σύμβασης μέσα από διάλογο των Ομάδων Παραγωγών και των Μεταποιητών Βιομηχανικής Τομάτας.

Με βάση όσα έχουν λεχθεί μέχρι σήμερα, με το επικείμενο νομοσχέδιο περί συνεταιρισμών, που έχει τεθεί ήδη προς διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τον ερχόμενο μήνα, οι Ομάδες Παραγωγών αναβαθμίζονται.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΥπΑΑΤ, θετικό είναι το γεγονός ότι όλες οι πλευρές συμφώνησαν για την αναγκαιότητα να καταλήξουν σε συμβάσεις που θα λειτουργούν σε όφελος των δύο μερών.
Produced by