04
ΜΑΡ

Προς πώληση οι χρονοθυρίδες της Ολυμπιακής στο εξωτερικό


Στην πώληση των χρονοθυρίδων προσγείωσης και απογείωσης (slots) από τους προορισμούς που εγκαταλείπει (Βιέννη, Βρυξέλλες, Λονδίνο, Παρίσι) στην Aegean Airlines, προχώρησε η Olympic Air, προκαλώντας ποικίλες ερμηνείες στην αεροπορική αγορά.

Την αποκάλυψη για την πώληση αυτή έκανε πρόεδρο της εταιρείας κ. Καρακαδάς, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό αναγνώρισε τα δρομολόγια ως προβληματικά και μάλιστα το δρομολόγιο προς Λονδίνο το χαρακτήρισε ως «την πιο αιμορραγούσα γραμμή απ' όλες» που είχε η εταιρεία.
Η ενέργεια αυτή της Olympic Air ενίσχυσε τα σενάρια που φέρουν τις δυο εταιρείες- που πρόσφατα έχουν δηλώσει πρόκειται να αποφύγουν την επιθετική εμπορική πολιτική που οδηγεί στην αλληλοεξόντωση- για «μοίρασμα» των αγορών, με τη μια εταιρεία να κυριαρχεί στα εξωτερικά δρομολόγια και την άλλη στα εσωτερικά.

Αναφερόμενος στο θέμα της λειτουργικής και επιχειρησιακής ανασύνταξης της εταιρείας ο κ. Καρακαδάς σημείωσε πως γίνεται σε μια κρίσιμη για την οικονομία περίοδο και επιδιώκεται να καταστεί η εταιρεία ο αερομεταφορέας-ηγέτης στη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο όταν μία συγκεκριμένη εταιρεία, προσπαθεί, δίνει τον αγώνα της για να δώσει αυτό το εξαιρετικό προϊόν στους Έλληνες επιβάτες και να σταθεί στις οικονομικές συγκυρίες, παίρνει και αποφάσεις οι οποίες ούτε σε αυτήν είναι ευχάριστες, ούτε στους επιβάτες αλλά είναι αποφάσεις ρεαλισμού οι οποίες επιβάλλονται.

περικοπές αυτές, φέρνουν και απολύσεις και όπως αναφέρεται σε ενημερωτική επιστολή που απέστειλε στα πληρώματα της εταιρείας ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Olympic Air κ. Πασχάλης, θα υπάρξει μείωση κατά 6 αεροσκάφη Airbus, δηλαδή από 14, θα απομείνουν σύνολο 8 αεροσκάφη, ενώ σταθερός θα παραμείνει ο αριθμός των ελικοφόρων τα οποία εκτελούν πτήσεις μικρών αποστάσεων.


Produced by