09
ΜΑΡ

Σταδιακή βελτίωση του καιρού


Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Ειδικά στην περιοχή της Αττικής θα σημειωθούν χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και μέχρι αργά το απόγευμα θα σταματήσουν.

Συνθήκες παγετού επικρατούν, από νωρίς το πρωί, σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας. Ηλιοφάνεια με τσουχτερό κρύο επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, όπου η κακοκαιρία παρουσιάζει ύφεση.

Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και την ηλεκτροδότηση, σε πολλές περιοχές της χώρας, εξαιτίας των χιονοπτώσεων. Εκ περιτροπής τροφοδοτούνται με ρεύμα τα νησιά των Σποράδων, ύστερα από σφάλμα που παρουσιάστηκε σε εναέρια γραμμή υψηλής τάσης της ΔΕΗ, από πτώση πυλώνα, εξαιτίας της κακοκαιρίας, σε περιοχή του Πηλίου.

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις δημοτικές κοινότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των περιοχών Πεντέλης (Νέας και Παλιάς), Μελισσίων, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Εκάλης, Αμαρουσίου και Πεύκης, όπως επίσης στους Θρακομακεδόνες, τον Διόνυσο και τη Φυλή. Επίσης, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Ωρωπού.

Μερική άρση του απαγορευτικού του απόπλου μετά την εξασθένηση των ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Ωστόσο, σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό για τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ από τον Πειραιά φεύγουν μόνο τα πλοία για την Κρήτη . Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Στις υπόλοιπες περιοχές τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά.

Produced by