09
ΜΑΡ

Τραγωδία στο κέντρο της Αθήνας


Σοκ προκαλεί η είδηση ότι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων εντόπισαν σήμερα το πρωί στο άλσος του Θησείου έναν νεκρό άνδρα, πιθανότατα άστεγο που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της νύχτας από το δριμύ ψύχος.

«Αυτή η τραγική εξέλιξη δείχνει με τον πιο έντονο τρόπο βασικές αδυναμίες της κοινωνίας μας και των οργανωμένων θεσμών μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για το τραγικό γεγονός, σημειώνοντας: «Το γεγονός ότι συνάνθρωποί μας έχουν φτάσει σήμερα να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης μας, είναι θέμα σοβαρότατο, το οποίο μας αφορά όλους. Όταν μάλιστα το κρύο, οι κακουχίες ή η εξάρτηση από ουσίες οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους σε έναν παγερό, ανώνυμο θάνατο στο δρόμο, τότε το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις τραγωδίας. Τα ακριβή αίτια του θανάτου μένουν να διασαφηνιστούν από το νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρθηκε η σορός. Όλες οι ενδείξεις όμως συνηγορούν ότι πρόκειται για μια τραγωδία όπως αυτή που περιέγραψα».

Ο κ. Καμίνης διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα εντείνουν τις προσπάθειές τους να προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις κακουχίες και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και κατέληξε: «Χτες το βράδυ ο Δήμος πρόσφερε σε αστέγους κουβέρτες, υπνόσακους, σούπα και τσάι σε δεκάδες σημεία της πόλης και ο ξενώνας μας φιλοξένησε όσους το ζήτησαν. Το ίδιο θα κάνουμε και σήμερα και αύριο και όποτε χρειαστεί. Καλώ τους δημότες μας να βοηθήσουν, ο καθένας με τις δυνάμεις του και τα μέσα που διαθέτει, σε αυτήν την προσπάθεια».
Produced by