14
ΜΑΡ

Συλλήψεις για τρομοκρατία σε Βόλο και Αθήνα


Τρεις καταζητούμενοι με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», βρίσκονται μεταξύ των έξι συλληφθέντων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση σε Αθήνα και Βόλο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Οι τρεις καταζητούμενοι, στοιχεία και φωτογραφίες των οποίων έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν στο Βόλο. Πρόκειται για τους Γεώργιο Νικολόπουλο του Παναγιώτη, 25 ετών, Νταμιάνο Μπολάνο του Πτολεμαίου, 24 ετών, από το Τεπελένι της Αλβανίας, και Χρήστο Τσάκαλο του Γερασίμου, 32 ετών. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία και έκρηξη κατά συναυτουργία, από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για πράγματα και άνθρωπο κατά συρροή.

Σε σπίτι στην οδό Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, βρέθηκαν, εκτός των άλλων, χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες, σύμφωνα με την Αστυνομία, προκύπτει ότι προετοίμαζαν ληστεία σε τράπεζα στο Βόλο. Στο ίδιο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναλυτικά τρία πολεμικά τουφέκια Καλάσνικοφ, επτά πιστόλια, ένα περίστροφο 38άρι σπέσιαλ, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στολές της Αστυνομίας, περούκες, ένας φάρος της Αστυνομίας και ασύρματοι.

Σε άλλο σπίτι, στην οδό Ορφέως, στο Χολαργό, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο κλομπ και σιδερογροθιές. Όλα τα ανευρεθέντα μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας. Μεταξύ των συλληφθέντων στο Χολαργό είναι και μία γυναίκα, ενώ άλλη μία γυναίκα που είχε αρχικώς προσαχθεί από τις Αρχές, αφέθηκε τελικά ελεύθερη.
Produced by