15
ΜΑΡ

Α. Διαμαντοπούλου: Στόχος της κυβέρνησης να μπορούν να εφαρμοστούν τα προγράμματα εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης


 Στόχος της κυβέρνησης με τις συνενώσεις σχολείων είναι να μπορούν να εφαρμοστούν τα προγράμματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, τόνισε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Real".

Aναγνώρισε ότι παίζει ρόλο και το οικονομικό στοιχείο, ωστόσο, επέμεινε ότι όλες οι αποφάσεις, ελήφθησαν με παιδαγωγικά κριτήρια.

Η Αννα Διαμαντοπούλου επεσήμανε ότι όπου υπάρξει πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί αμέσως, ενώ τόνισε ότι δεν γίνεται καμία αλλαγή σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές. Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος, όταν οι αντιδρώντες δρουν με λαϊκισμό, χρησιμοποιώντας το ΔΝΤ ως αιτία για τη λήψη των αποφάσεων.

Το επόμενο βήμα, είναι να γίνει κατάληψη και απεργία πείνας, ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις εκπαιδευτικών και μαθητών για τις συγχωνεύσεις .

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει εκδοθεί, σε κανένα δημοτικό δεν θα υπάρχει τμήμα με πάνω από 25 παιδιά, ενώ σε γυμνάσια και λύκεια η αναλογία διαμορφώνεται σε 25 παιδιά + 10%, όπου υπάρχουν θέματα υποδομών, υπενθυμίζοντας ότι ο υπάρχων νόμος, θέτει ως όριο τα 30 παιδιά ανά τμήμα, ενώ ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά, ότι οι αποφάσεις δεν είναι δογματικές και όπου χρειαστεί, θα επανεξεταστούν και θα υπάρξουν διορθώσεις.

Produced by