15
ΜΑΡ

ΥΠΕΞ: Διαψεύδει ισχυρισμό του Αλ Τζαζίρα για ελληνικό πλοίο με όπλα στη Λιβύη


Καμία πληροφορία του υπουργείου Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει ρεπορταζ του αραβόφωνου τηλεοπτικού σταθμού Αλ Τζαζίρα, στο οποιο με βασει ισχυρισμο «αυτόπτη μάρτυρα», την Παρασκευή 11 Μαρτίου, πλοίο ελληνικής σημαίας εκφόρτωσε οπλισμό στο λιμάνι της Τρίπολης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου .

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι “ οι υπεύθυνοι του καναλιού ουδέποτε επικοινώνησαν με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ή άλλη αρχή, προκειμένου να διασταυρώσουν την αξιοπιστία του ισχυρισμού” , ενώ υπενθυμίζεται οτι “αποτελεί υποχρέωση των Μέσων Ενημέρωσης, σ' αυτή την κρίσιμη περίοδο για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και σεβασμό στους κανόνες δεοντολογίας κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους”.

“Η απόπειρα δυσφήμισης της Ελλάδας είναι απαράδεκτη”, αναφερεται στην ιδια ανακοίνωση του υπουργείου των εξωτερικών οπου και επισημαίνεται οτι η χώρα μας εχει υιοθετήσει την απόφαση 1970 του Συμβουλίου Ασφαλείας, την οποία και εφαρμόζει με συνέπεια, καθώς συνιστά το βασικό εργαλείο για την άσκηση πίεσης στο καθεστώς Καντάφι, προκειμένου να σταματήσει την αιματοχυσία.

Produced by