29
ΜΑΡ

Σφοδρά επεισόδια στην Κερατέα


Εκτεταμένες συμπλοκές σημειώθηκαν νωρίτερα το απόγευμα στην περιοχή της Κερατέας ανάμεσα σε κατοίκους και δυνάμεις των ΜΑΤ.΄
Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 3 το απόγευμα, από τις καμπάνες και τα μεγάφωνα καλούσαν τον κόσμο στα μπλόκα και ιδιαίτερα σ’ εκείνο, που στήθηκε χθες επί της λεωφόρου Λαυρίου, στο ύψος της πρώτης εισόδου της πόλης.

Μισή ώρα αργότερα στο σημείο εξελίσσονταν έντονα επεισόδια , μεταξύ των κατοίκων και τεσσάρων διμοιριών ΜΑΤ, που συνόδευαν εκσκαφέα για να ανοίξει το οδόφραγμα. Η ισχυρή παρουσία των κατοίκων εμπρός από το οδόφραγμα ανέκοψε την επιχείρηση, η οποία εξελίχθηκε σε εμπλοκή με χρήση χημικών και μολότοφ ένθεν κακείθεν, υπό την παρακολούθηση δύο ελικοπτέρων.

Λίγο αργότερα, στις 05.30 χωρίς την παρουσία αστυνομίας, η επιχείρηση με εκσκαφέα αναχαιτίστηκε από τους κατοίκους, οι οποίοι έκαψαν την μπουλντόζα.

Οι κάτοικοι της περιοχής από χθες βρίσκονται σε ετοιμότητα μετά τις πληροφορίες για την άφιξη των μηχανημάτων, που θα κατέφθαναν στον χώρο κατασκευής του ΧΥΤΑ, με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Η αντίδρασή τους να κλείσουν τον κεντρικό δρόμο, όπως και τους παράδρομους προς Λαύριο, ώστε να ελέγχουν ό,τι περνά μέσα από την πόλη, όξυνε την κατάσταση.

Οι άνδρες της πρωινής βάρδιας (3 διμοιρίες) των ΜΑΤ, αναγκάστηκαν να προσεγγίσουν τον χώρο περιφρούρησης, μέσω Σουνίου-Λαυρίου. Στο μπλόκο του Λαυρίου σημειώθηκαν συμπλοκές, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, ενώ τραυματίστηκε νεαρός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνος Λεβαντής, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη ένταση. «Φοβάμαι τα χειρότερα. Διακινδυνεύουμε όλοι. Πρέπει άμεσα να λυθεί το πρόβλημα. Είμαι ο τελευταίος που θα ήθελα να επιβαρυνθεί η κατάσταση», τονίζει.

Όπως είπε, η πρόσφατη συνάντηση που είχε με τρεις υπουργούς, στους οποίους κατέθεσε πρόταση για τη διαχείριση απορριμμάτων των δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, στόχευε στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, προτάθηκε προς τους υπουργούς να παραχωρήσει ο δήμος έκταση 40 στρεμμάτων στο ΒΙΟΠΑ.
Produced by