05
ΑΠΡ

ΟΣΕ: Έναρξη λειτουργίας του Σιδηροδρομικού Σταθμού ΣΚΑ


Την έναρξη λειτουργίας του Σιδηροδρομικού Σταθμού ΣΚΑ (Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών), από σήμερα ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.
Ο σιδηροδρομικός σταθμός θα εξυπηρετεί τους επιβάτες όλων των αμαξοστοιχιών του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και Αθήνα – Χαλκίδα, καθώς και των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που εκτελούν δρομολόγια στο τμήμα Αεροδρόμιο – Λιόσια – Μαγούλα – Κιάτο και αντιστρόφως.

Αυτό σημαίνει, πως ο ΣΚΑ θα αποτελεί ένα σιδηροδρομικό συγκοινωνιακό κόμβο, ο οποίος θα δίνει τη δυνατότητα μετεπιβίβασης μεταξύ των συρμών των τριών γραμμών Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Αεροδρόμιο – Λιόσια – Μαγούλα – Κιάτο – Αεροδρόμιο. Με την ένταξή του στο ενεργό δίκτυο, ο ΟΑΣΑ θα τροποποιήσει τα δρομολόγιά του, ώστε να λειτουργήσει τροφοδοτικά προς το νέο σταθμό του προαστιακού.

Στο μεταξύ, εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει εξελίσσεται το πρόγραμμα εξυγίανσης του Ομίλου των εταιρειών του ΟΣΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ οι λειτουργικές δαπάνες του ΟΣΕ για το 2010 σε σχέση με το 2009 παρουσιάζει μείωση περίπου 25%. Επίσης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μείωσε τα λειτουργικά έξοδα κατά 32,84% και το αποτέλεσμα του Ιανουαρίου 2011 βελτιώθηκε κατά 61,12% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010.

Όσον αφορά στις 1.654 προγραμματισμένες μετατάξεις εργαζομένων από τον Όμιλο του ΟΣΕ, έχουν γίνει ήδη οι 800 και εκκρεμούν στο τελευταίο στάδιό τους οι υπόλοιπες, με δεδομένο ότι σε αυτές εμπλέκονται άλλα τέσσερα Υπουργεία.

Τέλος, το υπουργείο διευκρινίζει ότι η νέα σύμβαση εργασίας που υπογράφθηκε έχει εντελώς διαφορετική δομή από την παλαιά, αφού οι διευθυντές λαμβάνουν μόνον ένα επίδομα (επίδομα θέσης) το οποίο δεν μπορεί να ξεπερνά το 25% των τακτικών αποδοχών τους, όταν μέχρι πρόσφατα λάμβαναν πέραν των μισθών τους και τέσσερα επιδόματα που έφθαναν έως και το 40% των αποδοχών τους.

Ειδικότερα, τα επιδόματα θέσης είναι έως 25% για Προϊστάμενο Διεύθυνσης, έως 20% για Προϊστάμενο Υπηρεσίας, έως 15% για Προϊστάμενο Τμήματος, έως 10% για Προϊστάμενο Τομέα και έως 3% για Προϊστάμενο Ομάδας.

Produced by