05
ΑΠΡ

Την λήψη μέτρων για το παραεμπόριο, ζητούν οι επιχειρηματίες του Πλατανιά στα Χανιά


Την λήψη μέτρων για πάταξη του παραεμπορίου κατά την καλοκαιρινή περίοδο στην τουριστική ζώνη του Πλατανιά, ζητούν οι επιχειρηματίες της περιοχής.

Σήμερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον Πλατανιά συναντήθηκαν με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος που έχει την ευθύνη της αστυνόμευσης από τον οποίο και ζήτησαν να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο κυρίως στην παραλιακή ζώνη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των επιχειρηματιών Κώστα Πρώιμο, «το πρόβλημα ξεκινά από τους μεγάλους προμηθευτές που έχουν ένα κύκλωμα, με παραεμπόρους που τους δίνουν είτε φρούτα είτε γλυκά, ενώ υπάρχουν και έχουν μασέζ που δρουν στην παραλία»

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των καταστηματαρχών του Πλατανιά, Πέτρο Μαρινάκη, το φαινόμενο του παραεμπορίου έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις κυρίως τα τελευταία χρόνια.

«Έχει παρουσιασθεί ένα φαινόμενο απίστευτο. Όχι τριτοκοσμικό πλέον, τετρακοσμικό έχει γίνει το φαινόμενο, στην παραλία. Κάθε δυο λεπτά, ακριβώς δυο λεπτά, έχει χρονομετρηθεί, κάποιος ενοχλεί τους τουρίστες».

Γλυκά, φρούτα, υπηρεσίες μασάζ, ακόμα και κεντητά για τραπέζια, προσφέρονται και η παραλία, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, μετατρέπεται σε μικρή εμποροπανήγυρη. Πολλοί από τους ξένους επισκέπτες, έχουν εκφράσει παράπονα, καθώς ενοχλούνται από τους μικροπωλητές.

Οι επιχειρηματίες του Πλατανιά υπολογίζουν το τζίρο από την δράση των μικροπωλητών στο 50% του τζίρου των επιχειρήσεων τους.

Στην σημερινή συνάντηση συζητήθηκε και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή και συμφωνήθηκε η αστυνόμευση να γίνεται σε συνεργασία της αστυνομίας με την δημοτική αστυνομία. Ωστόσο ζητήθηκε και από τους επιχειρηματίες μην σταθμεύουν τα οχήματα τους μπροστά από τα καταστήματα.

Produced by