11
ΑΠΡ

Ένοχος για παράβαση καθήκοντος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης(upd)


Ένοχος κρίθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης και σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της μείωσης προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.

Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε στον Π. Ψωμιάδη ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή για την πράξη της παράβασης καθήκοντος. Η ίδια ποινή τού είχε επιβληθεί και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, τον Φεβρουάριο του 2009.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου και τη λάβει στα χέρια του- ο ίδιος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, θα θέσει τον Π. Ψωμιάδη σε προσωρινή αργία από το αξίωμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια, θα διαβιβάσει την απόφαση στο υπουργείο Εσωτερικών για την επικύρωση της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο Π. Ψωμιάδης αναμένεται, μέσα στην προθεσμία που ορίζει ο νόμος, να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης της απόφασης. Σ’ αυτή την περίπτωση, ο Άρειος Πάγος δεν θα μπει στην ουσία της υπόθεσης, αλλά θα εξετάσει ζητήματα ερμηνείας ή εφαρμογής του νόμου.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, αν γίνει δεκτή η αίτησης αναίρεσης, ο Περιφερειάρχης θα ξαναδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο. Σε διαφορετική περίπτωση η απόφαση καθίσταται αμετάκλητη.

Ο Γ. Πεταλωτής για την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του Π. Ψωμιάδη

"Αν η ΝΔ κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και αν πιστεύει ότι ασκούνται πολιτικές διώξεις με την εφαρμογή των νόμων, τότε πραγματικά δείχνει ότι είναι βαθιά νυχτωμένη και μακριά από την πραγματικότητα".

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει τις απόψεις που φέρεται να ακούστηκαν από την πλευρά της ΝΔ περί πραξικοπήματος, αναφορικά με τη δικαστική καταδίκη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη.

"Εκτός αν πιστεύει η ΝΔ ότι οι νόμοι στη χώρα μας μπορούν να εφαρμόζονται μερικώς και μόνο σε όσους, κατά την ίδια, πρέπει", πρόσθεσε.


Produced by