13
ΑΠΡ

Απέχουν οι μηχανικοί μέχρι τις 30 του μηνός


Νέο πρόβλημα στη διαδικασία τακτοποίησης των παράνομα κλειστών ημιυπαίθριων χώρων αναμένεται να προκαλέσει η χθεσινή απόφαση των μηχανικών του δημοσίου στις πολεοδομίες να πραγματοποιήσουν από σήμερα έως και τις 30 του μηνός πανελλαδική προειδοποιητική αποχή από τα καθήκοντά τους.

Οι μηχανικοί ζητούν να παραταθεί μέχρι το τέλος του 2011 η διεκπεραίωση των διαδικασιών των σχετικών με τους ημιυπαίθριους, να προσληφθούν άμεσα Διπλωματούχοι. Μηχανικοί κατ΄ εξαίρεση της απόφασης για 1 πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις, προκειμένου να στελεχωθούν επαρκώς οι Υπηρεσίες και να αναθεωρηθεί η ρύθμιση που περικόπτει αποδοχές στους μετατασσόμενους. Μηχανικών.

Σύμφωνα με το την ΕΜΔΥΔΑΣ, κατέληξε στην απόφαση αποχής διότι διαπίστωσε αντικειμενική αδυναμία τήρησης τους εκ μέρους των Μηχανικών υπαλλήλων των Πολεοδομιών των νέων προθεσμιών τακτοποίησης ημιυπαίθριων χώρων, τις σοβαρές ελλείψεις στελέχωσης ακόμη και σήμερα, των Υπηρεσιών, το διοικητικό χάος που επικρατεί από την εφαρμογή του «Καλλικράτη», τον όγκο εργασίας που επιφορτίζεται το μειωμένο προσωπικό ( λόγω των μετατάξεων), τις συνεχείς απειλές του Υπ. Εσωτερικών για πειθαρχική δίωξη των Υπαλλήλων από μη τήρηση των ανωτέρω προθεσμιών καθώς και για τις μειώσεις αποδοχών.Produced by