15
ΑΠΡ

Οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών


«Θα συγκρουστούμε σκληρά», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, αντιδρώντας στα προβλεπόμενα από το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, για μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στην ΔΕΗ στο 34%.

«Στην περιουσία της ΔΕΗ είναι ενσωματωμένη η περιουσία του ασφαλιστικού μας φορέα, η οποία σύμφωνα με την τελευταία αναλογιστική μελέτη φθάνει στα 11,9 δισ. ευρώ»,  αναφέρει η ΓΕΝΟΠ σε αποψινή ανακοίνωση. Όπως σημειώνεται, η ΔΕΗ, είναι εθνικο κεφάλαιο και δεν προσφέρεται για πωληση.Η ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ την προηγούμενη Δευτέρα, 4 Απριλίου, απηύθυνε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, στην οποία ανέφερε πως η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ δεν θα προσφέρει τίποτα ουσιαστικό αφενός γιατί η τιμή της μετοχής είναι πολύ χαμηλή και αφετέρου επειδή σύμφωνα με τη νομοθεσία το 15% των εσόδων της μετοχοποίησης αποδίδονται στον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων.


Η ΠΑΣΚΕ αναφέρει ακόμη ότι "τα τελευταία χρόνια το κράτος (και εάν δεν παίζονταν απαράδεκτα παιχνίδια από την κυβέρνηση της Ν.Δ. σε βάρος της ΔΕΗ τα μεγέθη θα ήταν μεγαλύτερα) μόνο από φόρους και μερίσματα εισέπραξε πάνω από 1,5 δις. ευρώ" και ζητά συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.


Παράλληλα, η ΟΜΕ ΟΤΕ με χθεσινή ανακοίνωση της εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στις έως τώρα μετοχοποιήσεις του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος.

Όπως επεσήμανε, η όποια πώληση ποσοστού του οδηγεί στον πλήρη έλεγχο του Ομίλου από την DT με αρνητικές συνέπειες για το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον και την ανάπτυξη της χώρας.
Produced by