18
ΑΠΡ

Λοβέρδος: Τεχνητές οι ελλείψεις στα νοσοκομεία


Τεχνητές χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τις ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη. «Τυχόν έλλειψη υλικών στα νοσοκομεία θα οφείλεται είτε σε κακή διαχείριση, είτε σε εμπάργκο των προμηθευτών και όχι στο ότι δεν πληρώθηκαν» υποστήριξε και παράλληλα, τόνισε ότι σήμερα ολοκληρώνεται η ΕΔΕ για την τεχνητή έλλειψη υλικών στο Αλεξάνδρας και αύριο το απόγευμα θα ανακοινωθούν οι κυρώσεις που θα επιβληθούν σε όσους ευθύνονται γι αυτή την κατάσταση.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε ακόμη ως «απόπειρα δημιουργίας σεισμού» στον Ευαγγελισμό και το ΚΑΤ, τα λεγόμενα περί διακοπής των χειρουργείων λόγω έλλειψης υλικών, τονίζοντας ότι ύστερα από έλεγχο που έκανε ο διοικητής της Α΄ΥΠΕ Αττικής, Άρης Μουσιώνης, διαπιστώθηκε ότι οι αποθήκες των συγκεκριμένων νοσοκομείων είναι πλήρεις υλικών.

Τέλος, όπως είπε, αναμένονται και άλλες απόπειρες υπονόμευσης του συστήματος δημόσιας υγείας και γιαυτό δόθηκε εντολή στο σώμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας να διενεργούν αμέσως ελέγχους, όταν δέχονται μηνύματα από τους διοικητές των ΥΠΕ, χωρίς να περιμένουν υπουργική εντολή.
Produced by