20
ΑΠΡ

Έλεγχοι ενόψει Πάσχα


Εντατικοί έλεγχοι διεξάγονται στην αγορά από αρμόδιους φορείς, σε θέματα ποιότητας των προϊόντων, που έχουν αυξημένη ζήτηση. Τα συνεργεία ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή δουλεύουν πυρετωδώς και ως τώρα έχουν εντοπίσει σειρά παραβάσεων με ανακριβείς και παραπλανητικές ενδείξεις σε πινακίδες κρεάτων, ψαριών, οπωρολαχανικών, ξηρών καρπών.

Συγκεκριμένα, έχει διαπιστωθεί η παραπλάνηση των καταναλωτών ως προς την τιμή, τη χώρα προέλευσης και το είδος του προϊόντος, και έχουν παρατηρηθεί επίσης συχνές αλλαγές ενδείξεων σε πινακίδες που αφορούν στα βασικά χαρακτηριστικά των προϊόντων.

Την ίδια στιγμή η τροχαία βρίσκεται σε ετοιμότητα με έκτακτα μέτρα για την αυριανή πασχαλινή έξοδο, η οποία, παρά την οικονομική κρίση, αναμένεται να είναι μεγάλη σε σχέση με πέρσι.

Αυξημένη κατά πολύ είναι και η πληρότητα σε τρένα, αεροπλάνα και πλοία, σε ποσοστό που πλησιάζει και το 90%, σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, αν και θα πρέπει να υπολογισθούν και οι επιβάτες της τελευταίας στιγμής.

Με έκτακτα δρομολόγια , τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα επιχειρήσουν να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση για θέσεις που παρατηρείται τις ημέρες του Πάσχα, κυρίως τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή, καθώς το συγκεκριμένο μέσο θεωρείται από τα πιο φτηνά.
Produced by