27
ΑΠΡ

Η Ελλάδα και φέτος ο δημοφιλέστερος καλοκαιρινός προορισμός για τους Σέρβους


Ο πιο ελκυστικός προορισμός για τους τουρίστες από τη Σερβία και φέτος θα είναι η Ελλάδα, τόσο το ηπειρωτικό τμήμα, όσο και τα νησιά, ανέφεραν στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug εκπρόσωποι σερβικών τουριστικών πρακτορείων.

Ο Ντόμπριβόγιε Μάτοβιτς από το τουριστικό πρακτορείο "Top Turs" τόνισε ότι έχουν πουληθεί όλα τα πακέτα για τη βόρεια Ελλάδα για την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή εδώ και χρόνια αποτελεί πολύ δημοφιλή προορισμό, επειδή οι τιμές στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα είναι πολύ χαμηλές αυτή την περίοδο.

Ο κ. Μάτοβιτς σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια πωλούνται κυρίως τα φθηνότερα πακέτα, ενώ τα ακριβότερα έχουν μικρότερη ζήτηση, επειδή η αγοραστική δύναμη στη Σερβία έχει μειωθεί σημαντικά.

Δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Σέρβων τουριστών παραμένει και φέτος η Ελλάδα, δήλωσε η διευθύντρια του σερβικού τουριστικού πρακτορείου "Mladost turist", Λίλιανα Σίμεντιτς Τζούκιτς.

Δεύτερος πιο ελκυστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των τουριστικών πρακτορείων, είναι η Τουρκία και ακολουθούν η Ισπανία, η βόρεια Ιταλία, η Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο.

Σύμφωνα με την κ. Τζούκιτς, οι Σέρβοι τουρίστες ενδιαφέρονται για διακοπές στην Τουρκία, αλλά φέτος οι τιμές των τουριστικών πακέτων έχουν αυξηθεί και το ενδιαφέρον είναι μειωμένο σε σύγκριση με πέρσι.

Αρκετοί είναι οι Σέρβοι που αποφασίζουν, επίσης, να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές σε κάποιο ορεινό θέρετρο της Σερβίας, στο Μαυροβούνιο ή στην Οχρίδα.

Τα πιο φτηνά είναι τα τουριστικά πακέτα για την Αίγυπτο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει γι' αυτά ενδιαφέρον από Σέρβους τουρίστες. Μικρή είναι η ζήτηση και για τα κροατικά θέρετρα, ανέφερε η κ. Τζούκιτς.

Produced by