28
ΑΠΡ

Υπ. Υποδομών: Δράσεις για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων


Νέες δράσεις για την περαιτέρω μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, με σκοπό να μειωθούν κατά 50% oι νεκροί από τα τροχαία ατυχήματα μέχρι το 2020 (από 1281 σε 640), με ενδιάμεσους στόχους, 100 νεκροί λιγότεροι έως το 2014 και 50 νεκροί λιγότεροι κάθε χρόνο, έως το 2020, προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αυτό έγινε σαφές με την παρουσίαση των πολιτικών του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και των δράσεων της κυβέρνησης για την οδική ασφάλεια, του Yφυπουργού Σπύρου Βούγια στην διήμερη σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της Ευρώπης, για την έναρξη της «Δεκαετίας Δράσεων για την Οδική Ασφάλεια (2011-2020)».

Ο κ. Βούγιας τόνισε ότι, αν και χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά σε πολλούς τομείς για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθοριστικός παράγοντας στην αντιμετώπισή τους ήταν η αυστηροποίηση του Κ.Ο.Κ. και η σωστή επιβολή του από την πλευρά της Τροχαίας.

Η Ελλάδα επιδιώκει μείωση των ανθρώπινων απωλειών στους δρόμους με την ανάπτυξη του Γ’ Στρατηγικού σχεδίου για την οδική ασφάλεια (2011-2020), με στόχο να αναπτυχθεί στους πολίτες η αίσθηση της σωστής συμπεριφοράς στους δρόμους, καθώς και η κουλτούρα οδικής ασφάλειας στους πολίτες, από το σχολείο μέχρι τους ηλικιωμένους οδηγούς.

Για το λόγο αυτό μελετώνται οι εξής πολιτικές:

Βελτίωση θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης των οδηγών

Επιβολή των κανόνων οδικής κυκλοφορίας

Ασφαλέστερες υποδομές

Ασφαλέστερα οχήματα

Βελτίωση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης ατυχημάτων

Καμπάνια ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια με διαγωνισμούς αφίσας και βίντεο, καθώς και διεξαγωγή συνεδρίου για την καλύτερη προώθηση της οδικής ασφάλειας στην ελληνική τηλεόραση.

Produced by