06
ΑΠΡ

Κατέθεσε στον αθλητικό εισαγγελέα ο Αχιλλέας Μπέος


Κατέθεσε σήμερα στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος είχε κληθεί ως ύποπτος για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος.
 
Σύμφωνα με την κατάθεση του Γιώργου Δαλούκα ότι του τηλεφωνησε πριν τον αγώνα πρωταθλήματος Αρης-Παναθηναϊκός και του ζήτησε να ευννοήσει τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, λέγοντας μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες «... πώς γίνεται να εκβιάζεται κάποιος να ευνοήσει τον Αρη και εκείνος να ευνοεί απροκάλυπτα τον Παναθηναϊκό με ανύπαρκτο πέναλτι».

Κατά την έξοδό του από το γραφείο του εισαγγελέα, ο Μπέος έκανε δηλώσεις και επιτέθηκε κατά του Αλέξη Κούγια και του Νίκου Πατέρα, ενώ κάλεσε την Πολιτεία να μην επεμβαίνει: «Καλώ τον κ.Μπιτσαξή να σταματήσει να εκθέτει την κυβέρνηση και να αφήσει τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της. Όσον αφορά τις υποδείξεις του Κούγια για το ποιους πρέπει να καλεσει ο εισαγγελέας, αυτός δεν είναι αρμοδιος. Δεν είναι τιμητής. Η όλη διαδικασία "βρωμάει" από την αρχή και έχει ξεκινήσει για ένα σκοπό που γνωρίζει ο Πατέρας. Ο Κούγιας τα κάνει για να να ανέβει η Παναχαϊκή κατηγορία. Ντροπή να διατηρείται ένα παράνομο θέμα, είναι εκτός ανθρωπίνων σχεσεων αυτά που γίνονται, ούτε στην Ουγκάντα δε συμβαίνει να στήνεται μια υπόθεση με μονταρισμένες κασέτες. Αν θέλουν ας φέρουν τις γνήσιες. Θα ήταν ανόητο να μην παραδεχτώ ότι αυτή η φωνή (σ.σ. που ακούγεται στις κασέτες) είναι δική μου, είναι ντρροπή να με κατηγορούν, κατηγορούμενοι άλλοι θα καθίσουν. Δεν λειτουργώ με ιδιοτελείς σκοπούς για την ομάδα μου, αυτά είναι μυθεύματα του Πατέρα και του Κούγια. Δεν υπάρχει υπόθεση, είναι συρραφή μετά από πολλές συνομιλίες. Μίλησα με το Δαλούκα λόγω εντοπιότητας, ο Πατερας δεν είχε δικαίωμα να του τηλεφωνήσει. Δεν έχω εκβιάσει ούτε τον Δαλούκα, ούτε άλλον άνθρωπο. Δημιουργούν θέμα για άλλους λόγους. Ο Πατέρας τα κάνει αυτά λόγω της διένεξης μαζί μου στην Σούπερ Λίγκα και μετά με τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, που ήταν το "κύκνειο άσμα" του ως παράγοντας. Ο Κούγιας γνωρίζε πώς ήταν κακουργηματική πράξη η υποκλοπή».
Produced by