30
ΝΟΕ

(upd) Dallara: Οι 6 κινήσεις που πρέπει να κάνει η Ελλάδα


(upd) Η μόνη βιώσιμη λύση για την Ελλάδα είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη, σύμφωνα με τον επικεφαλής του IIF Chrales Dallara, όπως δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας την Τετάρτη σε εκδήλωση της Ενωσης ΕλληνικώνΤραπεζών.

«Η λιτότητα εγκλωβίζει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη συνολικά σε μια περίοδο πολύ χαμηλής ανάπτυξης», σημείωσε ο Dallara.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του IIF, οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες.

Επικαλούμενος τις πολιτικές Παπανδρέου και Παπαδήμου, ο Dallara τόνισe ότι και οι δύο πρωθυπουργοί προσπάθησαν να βάλουν την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση Σαμαρά υπερέβη τις προσδοκίες πολλών με τις κινήσεις που έκανε για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, υπογράμμισε ο Dallara.

O Dallara δήλωσε υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στο ΔΝΤ να στηρίξει περισσότερο την Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι το Ταμείο πρέπει να γίνει πιο ευρωπαϊκό.

Αναφορικά με τις ελληνικές τράπεζες, ο επικεφαλής του IIF δήλωσε ότι οι επιδόσεις τους ήταν εξαιρετικές πριν την κρίση, σημειώνοντας ότι οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκαν σε υψηλά επίπεδα, ενώ τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Οι έξι κινήσεις που χρειάζεται να κάνει η Ελλάδα είναι οι παρακάτω σύμφωνα με τον επικεφαλής του IIF:

Δημοσιονομική προσαρμογή, στρατηγική ανάπτυξης, βελτίωση φοροεισπρακτικού μηχανισμού, απελευθέρωση αγοράς εργασίας, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις .

Ο Dallara χαρακτήρισε θετικές όσον αφορά την ενεργοποίηση του ESM και του προγράμματος αγοράς ομολόγων (OMT) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Παράλληλα σημείωσε ότι οι  παρεμβάσεις για την τραπεζική ένωση  είναι καίριες.

Produced by