16
ΣΕΠ

Μικρό το επενδυτικό ενδιαφέρον για το \"Μακεδονία Παλάς\"


Μικρό ήταν εν τέλει, το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μακροχρόνια μίσθωση, διάρκειας 30 ετών, του "Μακεδονία Παλάς" στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο δύο υποψήφιοι εμφανίστηκαν σήμερα για να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές, από τα εννέα ονόματα εταιρειών και ομίλων, εγχώριων και ξένων συμφερόντων που φέρονταν να θέλουν το ξενοδοχείο.

Προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για το θέμα από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, που είναι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αλλά, καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για δυο προσφορές:

Η μια του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ , Ιβάν Σαββίδη, η οποία είναι και ο σημερινός μισθωτής του ξενοδοχείου, και η άλλη του ομίλου Στέγγου, στον οποίο ανήκει το ξενοδοχειακό συγκρότημα του "Πόρτο Καρράς" στη Χαλκιδική.

Στην προηγούμενη συμφωνία, αυτή για την προσωρινή μίσθωση του ξενοδοχείου, υπήρχε όρος για την επαναπρόσληψη του 92% των 120 εργαζομένων στη μονάδα.

Τελικά η "White & Black" διατήρησε στο μισθολόγιο μεγαλύτερο ποσοστό. Στο νέο διαγωνισμό, όμως, δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοιος όρος…

Produced by