17
ΝΟΕ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της Χ.Α.


Προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη και τον σοβαρό τραυματισμό του Α. Γέροντα, έξω απο τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο, αναρτήθηκε χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα zougla.gr.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, που είναι ένα κείμενο 18 σελίδων, την ευθύνη της δολοφονικής επίθεσης αναλαμβάνει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες».

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, άγνωστος τηλεφώνησε το απόγευμα στο τηλεφωνικό κέντρο και είπε οτι η προκήρυξη ήταν σε USB, που είχε αφεθεί μέσα σε φάκελο στην είσοδο του μνημείου των πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου και βρέθηκε.

Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει οτι το χτύπημα «έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα-μέλη του νεοναζιστικού κόμματος» και απειλεί όλα τα μέλη της Χρυσής Αυγής και όσους τους προσεγγίζουν, τονίζοντας οτι δεν θα τους σώσει η «δημοκρατική» αστυνομία που «συνεργάζεται μαζί τους».

Produced by