20
ΙΑΝ

Στην Ελβετία ο Βενιζέλος την Τετάρτη-Θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη της Γενεύης για τη Συρία


Στο Μοντρέ της Ελβετίας μεταβαίνει την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος , προκειμένου να συμμετάσχει στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου, με την οποία θα εκκινήσει η Διάσκεψη της Γενεύης για τη Συρία (Γενεύη ΙΙ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Βενιζέλος μεταβαίνει στο Μοντρέ κατόπιν προσκλήσεως του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Mπαν Κι Μπουν και η συμμετοχή του στη Διάσκεψη της Γενεύης υπογραμμίζει το ενδιαφέρον και την υποστήριξη της Ελλάδας για την εξεύρεση, μέσω της πολιτικής και διπλωματικής οδού, μιας οριστικής και βιώσιμης λύσης, η οποία θα τερματίσει το δράμα του συριακού λαού.

Τη θέση αυτή, η οποία διαμορφώνεται με γνώμονα τον σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και την προαγωγή της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ανέπτυξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, τόσο κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με κύριο θέμα την προετοιμασία της Διάσκεψης της Γενεύης, όσο και στις κατ' ιδίαν επαφές που είχε στην Ουάσιγκτον και στο Παρίσι με τους ομολόγους του.

Produced by