Κρεμλίνο: Ο Βλ. Πούτιν δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μη-εγκεκριμένο εμβόλιο

Κρεμλίνο: Ο Βλ. Πούτιν δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μη-εγκεκριμένο εμβόλιο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:04 Δημιουργία 24/11/20, 17:48

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε στους ομολόγους του την περασμένη εβδομάδα ότι και τα δύο ρωσικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι αποτελεσματικά και ασφαλή.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκοφ, αναφέρει πως ο Ρώσος πρόεδρος δεν μπορεί να κάνει εθελοντικά το εμβόλιο.

«Ακόμα δεν έχουμε ξεκινήσει τον μαζικό εμβολιασμό και ο αρχηγός του κράτους δεν μπορεί να λάβει μέρος στον εμβολιασμό ως εθελοντής. Είναι αδύνατον. Ο πρόεδρος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μη εγκεκριμένο εμβόλιο» τόνισε σύμφωνα με το Bloomberg.

Η επιστημονική ομάδα που εξελίσσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα πρώτα στοιχεία έδειξαν πως είναι 91,4% αποτελεσματικό, ωστόσο δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα τα αποτελέσματα σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό.

Η Ρωσία έχει καταγράψει τον πέμπτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, ξεπερνώντας τα 2 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα.

Η χώρα έχει ήδη ξεκινήσει να εμβολιάζει το ιατρικό προσωπικό, τους εκπαιδευτικούς και κρατικούς αξιωματούχου. Ως το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν παραχθεί 2,9 εκατομμύρια δόσεις, ανέφερε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός, Τατιάνα Γκολικόβα.

Ο 68χρονος Πούτιν ανήκει στην κατηγορία υψηλού κινδύνου λόγω της ηλικίας του.

Η πρώτη ομάδα εθελοντών άνω των 60 ετών άρχισε τον δοκιμαστικό εμβολιασμό στις 28 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Τass

Αν σου άρεσε κάνε