13
ΣΕΠ

ΔΙΑΠΛΑΣΗ: Kέντρο ζωής και υγείας!


Πέντε χρόνια επιτυχούς λειτουργίας συμπλήρωσε φέτος το σύγχρονο ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Διάπλαση» στην Καλαμάτα, το οποίο έχουν επισκεφθεί -μέχρι στιγμής- περισσότεροι από 5.500 ασθενείς από Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία, Bόρεια Αφρική μέχρι και Μέση Ανατολή.

Πρόκειται για μια απόλυτα εξειδικευμένη κλινική αποκατάστασης ατόμων με κινητική αναπηρία, μοναδική στον τομέα της πανελλαδικά. Δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν για τον ασθενή λόγω σοβαρής ασθένειας ή τραυματισμού μετά τη λήξη της νοσηλείας του στο νοσοκομείο.

Το Κέντρο «Διάπλαση» ήρθε να καλύψει το σημαντικό κενό στη φροντίδα του ασθενούς για την επάνοδό του στη φυσιολογική κατάσταση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Αναλαμβάνει τη φροντίδα ασθενών με παθήσεις που επηρεάζουν την κινητικότητα και τη λειτουργικότητα του ατόμου.

Το έμπειρο ιατρικό-επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου, αξιολογεί τους ασθενείς και καταρτίζει εξατομικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασής, με στόχο την αυτοεξυπηρέτηση, τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής και την ενίσχυση της καλής ψυχολογίας του.

Διαθέτει 97 υπερσύχρονες κλίνες αποκατάστασης και παρέχει υψηλό επίπεδο φροντίδας με σύγχρονα ρομποτικά μηχανήματα και πισίνα, ειδικά εξοπλισμένη για τα άτομα με ανάγκη αποκατάστασης.

Στο Κέντρο «Διάπλαση» αντιμετωπίζεται ένα μεγάλο εύρος παθήσεων, που οφείλονται τόσο σε ασθένειες όσο και σε τραυματισμούς.
-Παθήσεις-κακώσεις νευρικού συστήματος
-Παθήσεις-κακώσεις μυοσκελετικού συστήματος
-Αποκατάσταση μετά από χειρουργείο καρδιάς
-Συγγενείς (εκ γενετής) παθήσεις
-Πολυσυστηματικές παθήσεις.

Το Κέντρο, το οποίο είναι συμβεβλημένο με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και άλλους φορείς υγείας, παρέχει υψηλό επίπεδο φροντίδας σε όσους ασθενείς έχουν ανάγκη.

Το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Διάπλαση», 13.000 τ.μ., βρίσκεται στην οδό Αρτέμιδος στην Καλαμάτα (www.diaplasis.eu, τηλ. 27210-44700). Ο σχεδιασμός του Κέντρου, όπως άλλωστε ο εξοπλισμός και η δομή λειτουργίας του, ακολουθούν το σκανδιναβικό μοντέλο αποκατάστασης που φημίζεται για την αποτελεσματικότητά του.

Produced by