30
ΝΟΕ

(upd)Σοκ στην Ιαπωνία: Άνδρας μαχαίρωσε στον ύπνο 19 άτομα με αναπηρία


(upd)Σφαγή σημειώθηκε στην Ιαπωνία νωρίς σήμερα το πρωί, με τουλάχιστον 19 νεκρούς και 24 τραυματίες, μετά από επίθεση με μαχαίρι από πρώην υπάλληλο σε κέντρο για άτομα με αναπηρίες.

Σύμφωνα με το εθνικό ειδησειογραφικό πρακτορείο NHK, η αστυνομία στην Σαγκαμιχάρα, της περιφέρειας Καναγκάουα, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, συνέλαβε τον Σατόσι Ουεμάτσου, 26 ετών, πρώην υπάλληλο στο κέντρο, ανέφεραν τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Είπαν ότι το προσωπικό του κέντρου κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας ότι ένας άντρας οπλισμένος με μαχαίρι βρισκόταν στον χώρο του κέντρου Tsukui Yamayuri-En. Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun, ο ύποπτός είπε στην αστυνομία: «Θέλω να απαλλάξω τον κόσμο αυτό από τους ανάπηρους». Από τα 19 άτομα που πέθαναν, τα τέσσερα έπαθαν ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ. Οι τραυματισμένοι διακομίστηκαν σε τουλάχιστον έξι νοσοκομεία στο δυτικό Τόκιο.

Ο δράστης επιτέθηκε στα θύματα του, ενώ αυτά κοιμόντουσαν

Τα 19 θύματα στο κέντρο φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία στην Ιαπωνία, δέχθηκαν την επίθεση του άντρα με το μαχαίρι ενώ κοιμόντουσαν, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κυβέρνησης. «Πρόκειται για ένα περιστατικό που προκαλεί πραγματικό σοκ, καθώς τα θύματα είναι αθώοι άνθρωποι» δήλωσε ο Γιοσιχίντε Σούγκα αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο.

 

Produced by