29
ΟΚΤ

Morgan Stanley: Στο $1,46 το δολάριο ελέω…Fed


Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2009 ενδέχεται να υποχωρήσει το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς η Federal Reserve προετοιμάζεται για έναν νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης, εκτιμά η Morgan Stanley.

Το αμερικανικό νόμισμα είναι πιθανό να φτάσει στο $1,46/ευρώ έως το τέλος του έτους και να διαπραγματευτεί στα 81 γεν, αναφέρει ο οίκος σε σημείωμά τους προς του πελάτες, αναπροσαρμόζοντας τις προηγούμενες προβλέψεις της που τοποθετούσαν το δολάριο στο $1,36 έναντι του ευρώ και στα 93 γεν.

Όπως προβλέπει η τράπεζα, το δολάριο θα καταγράψει ράλι το 2011, φτάνοντας το $1,321/ευρώ και τα 93 γεν έως το τέλος του έτους.

«Η αγορά έχει γίνει πολύ ευαίσθητη όσον αφορά το θέμα μιας νέα ποσοτικής χαλάρωσης από την Fed, και το να «τιμωρηθεί αυτός που θα εκδώσει χρήμα», έχει αρχίσει να γίνεται το κύριο θέμα στις αγορές συναλλάγματος», εκτιμά ο Stephen Hull, επικεφαλής συναλλαγματικής στρατηγικής του οίκου.

Το δολάριο διαμορφωνόταν στο $1,3891 έναντι του ευρώ στο Τόκιο, από $1,3930 χθες στη Νέα Υόρκη.

Αγοράστε στερλίνα έναντι γεν, πουλήστε ευρώ έναντι σουηδικής κορώνας

Την αγορά της στερλίνας έναντι του γεν και της σουηδικής κορώνας έναντι του ευρώ, συστήνουν στους επενδυτές οι αναλυτές της Morgan Stanley.

«Τα πρόσφατα στοιχεία για το ΑΕΠ, ουσιαστικά αλλάζουν το παιχνίδι για τη στερλίνα»,α αναφέρει σε έκθεση του ο Stephen Hull. «Σε έναν κόσμο όπου κανείς δεν βρίσκει μεγάλη αξία στα νομίσματα, η κορώνα είναι ένα από τα λιγότερο ακριβά νομίσματα.

Στις 25 Οκτωβρίου μία ημέρα πριν τη δημοσίευση των στοιχείων για το βρετανικό ΑΕΠ, η στερλίνα ενισχύθηκε 1,2% έναντι του γεν.

Produced by