11
ΙΑΝ

Merrill Lynch: «Ψηφίζει» ομόλογα και μετοχές


Το 2011, οι επενδυτές θα πρέπει να αναζητήσουν επενδυτικές επιλογές που θα τους εξασφαλίσουν την αύξηση των εισοδημάτων τους, συμβουλεύει ο κ. Johannes Jooste συντάκτης της ετήσιας έκθεσης Στρατηγικής Χαρτοφυλακίων της Merrill Lynch Wealth Management, όπως αυτή παρουσιάστηκε στην συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Αθήνα την Τρίτη.

Στην έκθεση τονίζεται, επίσης, πως η παγκόσμια οικονομία δείχνει να εισέρχεται σε μια φάση σταθερής ανάκαμψης, η οποία τροφοδοτείται κατά κύριο λόγο από τις αναδυόμενες οικονομίες.

"Καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει, οι επενδυτές θα πρέπει να στρέψουν την προτίμηση τους από τα κρατικά και τα εταιρικά ομόλογα , στις μετοχές και τα εμπορεύματα. Όσον αφορά τις μετοχές, το ενδιαφέρον θα πρέπει να επικεντρωθεί στη μερισματική απόδοση και όχι στην προσδοκώμενη αύξηση της τιμής των τίτλων", σημειώνει ο κ. Jooste.

"Οι επενδυτές θα πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί όσον αφορά τη χρηματοδότηση του χρέους των αναδυόμενων οικονομιών, και να φροντίσουν να αποφύγουν τις τοποθετήσεις σε υπερτιμημένους τίτλους".
Produced by