21
ΙΑΝ

Προτιμά τις αμερικανικές μετοχές η UBS


Πιο θετική για τις αμερικανικές μετοχές δηλώνει σε έκθεσή της με ημερομηνία 20/01 για την παγκόσμια οικονομία η UBS, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η εξέλιξη της εταιρικής κερδοφορίας είναι ισχυρή σε σχέση με άλλες αγορές. H UBS προβλέπει ανάπτυξη της κερδοφορίας κατά 10% για το 2011.

Όσον αφορά την Ευρώπη, η UBS εκτιμά ότι θα επιμείνει η ανάπτυξη δύο ταχυτήτων στην περιοχή της ευρωζώνης όπως και το 2010, ενώ προτρέπει τους επενδυτές να προτιμήσουν τις μετοχές εταιρειών που είναι οικονομικά ισχυρές, όπως η Γερμανία. Μια καλή επιλογή, εκτιμά η UBS, είναι και η Ελβετία , ωστόσο αυτή τη στιγμή το momentum των ελβετικών εταιρειών παραμένει αδύναμο σε σχέση με άλλες αγορές.

Η δημοσιονομική κρίση θα είναι στο επίκεντρο και τους επόμενους μήνες, καθώς οι χώρες της ιβηρικής θα αναγκαστούν να βγουν στις αγορές στην προσπάθειά τους να αντλήσουν κεφάλαια.

Πολύ θετικές παραμένουν οι οικονομικές προοπτικές για τις αναδυόμενες αγορές, εκτιμά ο ελβετικός οίκος, ωστόσο στο α΄τρίμηνο του έτους το κλίμα αναμένεται να βαρύνουν οι ανησυχίες για τις πληθωριστικές πιέσεις που ενδέχεται να οδηγήσει σε μια πιο «σφικτή» νομισματική πολιτική .
Produced by