24
ΙΑΝ

CS: Αναβαθμίζει τη θέση της για τις ελληνικές τράπεζες


Ως θετικό για τις ελληνικές τράπεζες, χαρακτηρίζει η Credit Suisse το ενδεχόμενο επαναγοράς ομολόγων από την ελληνική κυβέρνηση, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Die Ziet στις 19 Ιανουαρίου, που έκανε λόγο για ένα μυστικό σχέδιο που επεξεργάζεται η γερμανική κυβέρνηση, σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Σε ανάλυσή της με σημερινή ημερομηνία, η Credit Suisse σημειώνει πως μια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε σε μείωση του χρέους κατά 8% και σε συνδυασμό με άλλα μέτρα που στο 124% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου, αυτό θα απαιτούσε, haircut 27%, πολύ χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για haircut 40-60%.

Όπως σημειώνει ο οίκος, η Τρόικα σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να επιδεινωθεί η δημοσιονομική κρίση, με την προσθήκη και μιας τραπεζικής κρίσης.

Ο οίκος αναβαθμίζει τη συνολική του θέση για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο σε neutral από negative, ωστόσο θεωρεί πως είναι πολύ νωρίς να δηλώσει bullish, καθώς σε περίπτωση που το haircut είναι μεγαλύτερο για τα ελληνικά ομόλογα , θα οδηγήσει σε αύξηση των κεφαλαιακών κινδύνων, η ύφεση ενδέχεται να ξεπεράσει τις προβλέψεις, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί η έξοδος από τον μηχανισμό στήριξης.

Η Credit Suisse αναβαθμίζει τη σύσταση για την μετοχή της Alpha Bank σε neutral από underperform, με την τιμή στόχο να παραμένει στα 4,20 ευρώ. Αγαπημένη τράπεζα της Credit Suisse στην περιοχή, παραμένει η Τράπεζα Κύπρου .

 

Produced by