25
ΙΑΝ

Προτιμούν τις ΗΠΑ οι επενδυτές


Τις ΗΠΑ επιλέγουν οι επενδυτές παγκοσμίως για να τοποθετήσουν τα χρήματά τους, καθώς ενισχύεται διαρκώς η εμπιστοσύνη τους για τις οικονομικές προοπτικές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παγκόσμιας δημοσκόπησης του Bloomberg, πάνω από δύο στους πέντε επενδυτές εντοπίζουν περιισότερες ευκαΙρίες να βγάλουν χρήματα. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιούλιο του 2009, που άρχισε η διενέργεια της δημοσκόπησης από το πρακτορείο. Οι υπόλοιποι επενδυτές θεωρούν πως το οικονομικό περιβάλλον επιστρέφει στα κανονικά επίπεδα,’

«Η ανάκαμψη υλοποιείται και τα παγκόσμια περιθώρια κέρδους για το 20141 είναι πιθανό να φτάσουν σε νέα επίπεδα ρεκόρ», σχολιάζει ο διευθυντής χαρτοφυλακίου της Banknord, Angelo Meda.

Τη στιγμή που η χρηματοοικονομική ελίτ συγκεντρώνεται στο Νταβός της Ελβετίας, για την ετήσια σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η αισιοδοξία συγκεντρώνεται στις ΗΠΑ κυρίως, αλλά και στις παγκόσμιες αγορές.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά δεν είναι οι Ασιάτες αυτοί που εμφανίζονται πιο πρόθυμοι να ρισκάρουν , αλλά οι Ευρωπαίοι.

Η αμερικάνικη οικονομία έχει «ανεβάσει στροφές», συγκριτικά με τη δημοσκόπηση του Νοεμβρίου, με την βιομηχανική παραγωγή και τις καταναλωτικές δαπάνες να ενισχύονται και τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας να μειώνονται. Η αμερικάνικη κεφαλαιαγορά έχει ευνοηθεί από τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία και ο δείκτης Standard & Poor’s έχει κινηθεί ανοδικά σε επτά από τις οκτώ τελευταίες εβδομάδες.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των επενδυτών για τις επενδύσεις της χρονιάς, με ποσοστό 35%. Ακολουθεί η Κίνα με 26% και η Βραζιλία με 23%. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες χαρακτηρίζουν την ΕΕ ως το μέρος που προσφέρει τις χειρότερες αποδόσεις.
Produced by