27
ΙΑΝ

"Θετικό για την αγορά το νέο φορολογικό"


Θετικές εμφανίζονται απέναντι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση Deutsche Bank και Merril Lynch, με τις εταιρείες που θα ευνοηθούν περισσότερο από αυτή την εξελιξη να είναι ο ΟΠΑΠ , η ΔΕΗ, η Motor Oil, η 3E, ο ΟΤΕ και η Intralot.

Ειδικότερα, η Deutsche Bank χαρακτηρίζει θετικές τις φορολογικές εξελίξεις, και ιδιαίτερα όσον τη μείωση του φόρου στα μη διανεμόμενα κέρδη από το 24% στο 20% αλλά και την αντικατάσταση του φόρου 40% επί των διανεμόμενων κερδών από την παρακράτηση φόρου ύψους 25%.

Παρά τις επιφυλάξει που εκφράζει η Deutsche Bank, εκτιμά ωστόσο πως ο νέο νόμος θα έχει θετική επίδραση και στην χρηματιστηριακή αγορά.

Ο μεγαλύτερος ευνοημένος από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σύμφωνα με ανάλυση της BofA-Merrill Lynch, θα είναι ο ΟΠΑΠ και στη συνέχεια η Intralot.

Για τον ΟΠΑΠ αναμένετε αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή κατά 2,7 ευρώ ή 17%, ενώ για την  Intralot εκτιμάται ενίσχυση των κερδών ανά μετοχή κατά 7%.

Θετική και η Alpha Finance

Θετικά νέα για την αγορά χαρακτηρίζει η Alpha Finance τα όσα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με τις μετοχές που προβλέπει ότι θα επηρεαστούν περισσότερο να είναι οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, Μέτκα και Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Jumbo και Φουρλής.


Produced by