28
ΙΑΝ

Long…στις γυναίκες!


Μια διαφορετική επενδυτική πρόταση κάνει στους πελάτες της η Bank of America Merril Lynch, προτρέποντάς τους να σκεφτούν ένα επενδυτικό πλάνο που να επικεντρώνεται στις «θηλυκές» μετοχές όπως είναι οι εταιρείες καλλυντικών, καθώς οι γυναίκες αποτελούν τους πιο ισχυρούς καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον οίκο, οι γυναίκες θα ανακάμψουν συντομότερα από την ύφεση, καθώς ο δείκτης ανεργίας για το «αδύναμο» φύλο, διαμορφώνεται στο 8,9% σχεδόν 2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα, από τον αντίστοιχο «αρσενικό» δείκτη.

«Τη στιγμή που οι γυναίκες ελέγχουν ήδη το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών για το νοικοκυριό, όπως ο ρουχισμός και τα αξεσουάρ, θεωρούμε πως μια πιο ισχυρή αγοραστική δυναμική που να σχετίζεται και με τους άνδρες, προδιαθέτει θετικά αναφορικά με έξοδα όπως οι διακοπές ή η επίπλωση του σπιτιού», σχολιάζει ο David Bianco.

«Οι single εργαζόμενες γυναίκες πρέπει επίσης να ξοδέψουν περισσότερα, ειδικότερα όταν πολλές από αυτές καθυστερούν να παντρευτούν», προσθέτει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, η αμερικανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 3,1%, καθώς συνεχίζεται η πορεία της ανάκαμψης από τη χειρότερη ύφεση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Produced by