07
ΦΕΒ

«Ταύροι» οι οίκοι για S&P


«Ταύροι» εμφανίζονται ο ένας μετά τον άλλον οι διεθνείς οίκοι καθώς μετά την Goldman και την BlackRock και η UBS αναβάθμισε την τιμή στόχο για τον αμερικανικό δείκτη-βαρόμετρο Standard & Poor’s 500 .

Ειδικότερα η UBS, αναβάθμισε την τιμή στόχο για την πορεία του Standard & Poor’s 500 για το 2011 κατά 100 μονάδες στις 1.425 μονάδες αφού οι προοπτικές της οικονομίας και κέρδη των εταιριών σημειώνουν βελτίωση.


Η νέα τιμή στόχος θα σημαίνει ράλι 13% για το 2011 και 8,7% άνω της τιμής κλεισίματος στις 4 Φεβρουαρίου. Η προηγούμενη εκτίμηση ήταν για 1.325 μονάδες.

Ο δείκτης έχει κερδίσει 4,2% στις 1.310 μονάδες στο 2011 και 25% από την στιγμή που ο επικεφαλής της ΕΚΤ , Ben Bernanke τον Αύγουστο ανακοίνωσε πως θα αγοράσει ομόλογα .

Σημειώνεται πως πριν μία εβδομάδα η UBS σε σχετική της ανάλυση συμβούλευε τους πελάτες της να μην αγοράζουν ευρωπαϊκές μετοχές, παρά την τελευταία αισιοδοξία και χρηματιστηριακή ανάκαμψη που προκάλεσαν τα σενάρια για ένα νέο πακέτο λύσεων απέναντι στην κρίση, συμβουλεύει η UBS τους πελάτες της. «Παραμένουμε σκεπτικοί για το κατά πόσο μία επερχόμενη δράση θα είναι επαρκής για να πυροδοτήσει σημαντικές περαιτέρω υπερ-αποδόσεις από τις ευρωπαϊκές μετοχές», τονίζουν οι αναλυτές του οίκου.

Σύμφωνα με τη UBS, η απάντηση στην ευρωπαϊκή κρίση θα πρέπει να είναι ένα πακέτο που να προβλέπει τόσο το δημοσιονομικό συντονισμό ανάμεσα στις χώρες όσο και τις εγγυήσεις δανείων. «Όμως, θεωρούμε αυτά τα μέτρα απίθανα, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», τόνιζαν οι αναλυτές.

Ψήφο εμπιστοσύνης στις αμερικανικές μετοχές έδωσε και ο Robert C. Doll, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής στρατηγικής μετοχικών επενδύσεων (Chief Equity Strategist for Fundamental Equities) της BlackRock. Ειδικότερα ο κ. Doll αναμένει διψήφιο ποσοστό κερδών για τις αμερικανικές μετοχές το 2011, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, γεγονός που δεν έχει συμβεί για διάστημα μεγαλύτερο από μία δεκαετία Ο R. Doll πιστεύει ότι τη νέα χρονιά, οι επενδυτές θα αρχίσουν να στρέφονται σε λιγότερο ασφαλή προϊόντα γενικά, και σε μετοχικούς τίτλους ειδικότερα, καθώς θα συνεχίζεται η πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, το μοντέλο ανάπτυξης θα αποκτά πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά, η εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των καταναλωτών θα αποκαθίσταται, και η Ουάσινγκτον θα είναι λιγότερο εχθρική προς τις χρηματιστηριακές αγορές. “Μέχρι το τέλος του 2011, ο δείκτης S&P 500 θα βρίσκεται επάνω από τις 1.350 μονάδες, στόχος ο οποίος αντανακλά την εκτίμηση πως οι αγορές θα κινηθούν τουλάχιστον σε συνάρτηση με την άυξηση των εταιρικών κερδών,” δήλωσε ο Doll.

Produced by