25
ΦΕΒ

Αναβαθμίζει εκτιμήσεις για το ευρώ η Morgan Stanley


Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για το ευρώ προχώρησε η Morgan Stanley, έναντι του δολαρίου και του γεν, επικαλούμενη τη ρητορική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σχετικά με την ανάγκη εφαρμογής μιας πιος «σφικτής» νομισματικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Η αμερικανική τράπεζα αύξηση τους στόχους της για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, υπογραμμίζοντας πως η πρόσφατη ευελιξία που έχουν επιδείξει οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχετικά με την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, έχει μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης.

Ειδικότερα, η Morgan Stanley, προχώρησε σε αναβάθμιση του στόχου για το ευρώ στο $1,32 από το $1,25 έως τις 31 Μαρτίου, ενώ για το τέλος του έτους στο $1,24 από το $1,20.

Επίσης, αναβάθμισε την πρόβλεψή της έως το τέλος Μαρτίου στα 111 γεν από τα 108 γεν, και τον στόχο για το τέλος του 2011 στα 115 γεν από τα 112 γεν.

Όσον αφορά το δολάριο, η Morgan Stanley, μείωσε τις προβλέψεις της στα 84 γεν από τα 86 γεν μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ διατήρησε αμετάβλητο τον ετήσιο στόχο στα 93 γεν.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg, εκτιμούν πως το ευρώ θα υποχωρήσει στο $1,32 έως τις 31 Μαρτίου και θα κλείσει τη χρονιά στο $1,33.

Citigroup: Στο $1,40 το ευρώ (τεχνική ανάλυση)

Την ίδια ώρα, ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου στο $1,40 «βλέπει» σε τεχνική της ανάλυση η Citigroup .

Σύμφωνα με τον Tom Fitzpatrick, τεχνικό αναλυτή της Citigroup, οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων στην Ευρώπη σε συνδυασμό με τα λογικά στοιχεία, καθιστούν τους επενδυτές πιο επιφυλακτικούς προς μια πτωτική τάση.

Σύμφωνα με τη Citigroup, το ευρώ ενδέχεται να ενισχυθεί στο $1,4030 και το $1,4283. Μια πτώση κάτω από το $1,37 θα καθιστούσε μάλλον απίθανη μια κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα.


Produced by