14
ΜΑΡ

JP Morgan: Αναβαθμίζει τράπεζες, ωφελημένη η Ελλάδα


Στην αναβάθμιση του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου προχώρησε η JP Morgan, σε overweight από neutral, ενώ υποβάθμισε τον κλάδο της ενέργειας σε neutral από overweight.

Όσον αφορά την ελληνική αγορά, η JP Morgan επισημαίνει στην έκθεσή της πως θα επωφεληθεί από τη συμφωνία των ηγετών της ευρωζώνης, σε αντίθεση με την Ιρλανδία , καθώς αποτελεί το φθηνότερο χρηματιστήριο της περιφέρειας.

Όπως εκτιμά ο οίκος, τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι ηγέτες αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για να περιοριστεί η μετάδοση της κρίσης της περιφέρειας.

Η JP Morgan υπογραμμίζει πως οι τράπεζες έχουν υποαποδόσει τον τελευταίο μήνα και κατέγραψαν τη χιερότερη απόδοση το τελευταίο εξάμηνο, ενώ στον αντίποδα οι μετοχές της ενέργειας κατέγραψαν τις καλύτερες επιδόσεις κατά το ίδιο διάστημα.

Όπως σημειώνει η JP Morgan, αυτή της η απόφαση για αναβάθμιση των τραπεζών, βασίστηκε σε διάφορους παράγοντες, όπως η συμφωνία των αξιωματούχων της ευρωζώνης για ενίσχυση του EFSF και μείωση του επιτοκίου δανεισμού για την Ελλάδα.

Ο οίκος προτιμά τις γαλλικές και ιταλικές τράπεζες, ενώ όσον αφορά τις τράπεζες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, περιμένει ένα άλμα καταρχήν αλλά δεν είναι διατεθειμένη να ποντάρει στην περαιτέρω άνοδό τους.Produced by